Tillverkare

Regnbåge

Lite mer information om några platser där du kan fånga regnbåge i Malungskommun:

Mörttjärn (Put and take) 

Regnbågsöringen är från början en asiatisk fisk, härstammandes från en gammal art som heter Kamchatkaöring. Därifrån har den så spritt sig med människans hjälp och återfinns numer över hela världen. Till Sverige kom regnbågsöringen från Tyskland under 1890-talet och har sedan dess spridit sig över hela landet och blivit en av våra vanligaste och viktigaste fiskar. 

Som sportfisk är regnbågsöringen näst intill ultimat. Stor, stark och huggvillig. Att den dessutom jagar aktivt året om och lika gärna hugger över en pirk på vintern som en fluga eller mask på våren eller sommaren gör att den passar de flesta smaker. Tyvärr har Regnbågen ofta "misshandlats" med oaktsam avel och oförsiktiga utsättningar vilket lett till att dens rykte sjunkit rejält i mångas ögon. På senare år har dock kvalitén på fisken som planteras ut ökat markant och odimensionerade fiskar med skadade eller obefintliga fenor är nu många ställen ett minne blott. 

Inom Malungs kommun finns ett antal sjöar och tjärnar med regnbågsöring varsamt odlad i egna jorddammar. Allt ifrån regelrätta "Put and Take"-vatten där fångstchansen är hög, till mer krävande vatten där fisken gått länge och blivit både försiktig och skygg. Många av vattnen är dessutom spångade och försedda med kastbryggor för rörelsehindrade samt slogbodar och eldsstäder. 


Varukorg  

Inga produkter

0,00 kr Frakt
0,00 kr Moms
0,00 kr Totalt

Priser inkl. moms

Till kassan

Nyheter

» Inga nya produkter för tillfället