Tillverkare

Mörttjärn

Mörttjärn, som ligger söder om Malung, är det absolut populäraste av regnbågsvattnen inom kommunen. Utsättningar sker kontinuerligt och trots fisketrycket finns alltid gott om huggvillig fisk. Sjöns storlek (11 ha) och det faktum att den på många ställen är väldigt djup gör dock att fisket skiljer sig ganska mycket från andra Put and take vatten. Fisken vänjer sig snabbt av med sina gamla vanor från odlingen och börjar istället att uppträda mer naturligt. I sjön finns förutom regnbåge: abborre, gädda och ål och dessutom ett hyfsat insektsliv vilket gör att det finns en hel del bytesdjur att välja mellan. 

Dessutom består en stor del av regnbågsbeståndet utav gammal fisk som gått i sjön under flera säsonger och blivit rejält stor och skygg. Rykten skvallrar om monster på 8-9 kg som ibland kommer upp från djupen och jagar. 

Sjön är till viss del spångad och dessutom försedd med en stor kastbrygga och ett flertal ramper längs ena stranden anpassade för rörelsehindrade. En stor slogbod med eldstad finns dessutom samt WC och en båt för uthyrning. För övrigt är det tillåtet med fiske från flytring.


Varukorg  

Inga produkter

0,00 kr Frakt
0,00 kr Moms
0,00 kr Totalt

Priser inkl. moms

Till kassan

Nyheter

» Inga nya produkter för tillfället